Waarom mindfulness voor kinderen?

Er is al veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effecten van mindfulness voor volwassenen en deze zijn zeer positief. In de huidige maatschappij is er steeds meer vraag naar een manier om je staande te houden in het hectische leven binnen de westerse maatschappij. De prestatiedruk is hoog, we krijgen steeds meer prikkels te verwerken en het leven wordt steeds drukker doordat ouders naast het ouderschap veelal fulltime banen hebben. Daarnaast wordt er op sociaal gebied ook nog van alles verwacht en dat maakt dat steeds meer mensen stress en spanning ervaren. Mindfulness kan zorgen voor meer rust, minder stress en spanning en meer balans in het leven, en veel volwassenen ervaren hier al de voordelen van. Echter wat veel mensen opmerken (waaronder ik zelf) is; “Waarom heb ik dit als kind niet geleerd?” Een manier om bij jezelf te komen, zonder oordeel te voelen wat je voelt en te accepteren wat er is op dat moment is, is niet alleen voor volwassenen erg prettig, maar net zo goed voor kinderen!

Daarnaast doen de agenda’s van kinderen tegenwoordig niet onder voor een volwassen agenda. Sport, muziek, clubjes, vriendschappen, social media en dan ook nog goed presteren op school. Geen wonder dat klachten als spanning, stress of slaapproblemen al op steeds jongere leeftijd ontstaan.

Zou het niet fijn zijn als kinderen een manier leren om zelfstandig tot rust te komen, die zij op elk moment en wanneer zij willen toe kunnen passen? De training ‘Aandacht werkt!’  is daar dermate geschikt voor!

Aanmelden kan hier!